Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ (κείμενο για υπογραφή από τους φορείς)

Από τις 25 Γενάρη έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας 300 μετανάστες ζητώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που δουλεύουν στη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα.
Αυτούς του ανθρώπους τους ξέρουμε. Είναι οι εργαζόμενοι που κάνουν τις χειρότερες δουλειές και με τους χειρότερους όρους υπερεκμετάλλευσης, εξευτελισμών και απελάσεων. Είναι εργαζόμενοι με πολλά χρόνια στην Ελλάδα, που δεν συμπληρώνουν ένσημα για να μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής.
Οι μετανάστες δεν έρχονται εδώ για τουρισμό. Είναι τα θύματα των οικονομικών πολιτικών τύπου ΔΝΤ, των πολέμων που κάνουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, των ληστρικών επιδρομών στις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών τους. Στα παραπάνω δεν είναι άμοιρη ευθυνών η ελληνική κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) αφού συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τα συμφέροντα των Αμερικάνων και του κράτους -τρομοκράτη του Ισραήλ που είναι τοποτηρητής της Μ. Ανατολής.
Είναι η ίδια κυβέρνηση που αρνείται σήμερα το αυτονόητο δικαίωμα νόμιμης παραμονής και εργασίας στους μετανάστες.
Είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει κηρύξει τον πόλεμο στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, προσπαθώντας να στρέψει τους ντόπιους εργαζόμενους εναντίον των μεταναστών, ότι τάχα αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κρίση και την ανεργία.
Απέναντι στους μετανάστες και στα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων έχει στηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ με την στήριξη των ΜΜΕ που σκοπό έχει την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» σ’ ολόκληρη τη χώρα και της μηδενικής ανοχής σ’ όποιον αντιστέκεται.
Ας αναρωτηθεί όμως ο καθένας μας: είναι οι μετανάστες υπεύθυνοι για τις εξευτελιστικές τιμές του λαδιού και του πορτοκαλιού, για τη μείωση των μισθών και συντάξεων, για τη διάλυση παιδείας και υγείας, για το ότι κλείνουν εργοστάσια και απολύονται εργάτες, για το φόρτωμα του «χρέους» στους εργαζόμενους και όχι στους τραπεζίτες και στα κέρδη των πλουσίων;
Δεν βελτιώνει τη ζωή των ντόπιων η εξαίρεση των μεταναστών από τα δικαιώματα τους, αντίθετα είναι τα πρώτα θύματα της επίθεσης που έχει στόχο όλους μας.
Η αναγνώριση της παρουσίας και συνεισφοράς τους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον κοινό αγώνα ενάντια στη φτώχια και την εκμετάλλευση.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δύσκολο αγώνα των απεργών πείνας, θεωρούμε ότι ο αγώνας τους αποτελεί κομμάτι της πάλης των εργαζομένων ενάντια στη βαρβαρότητα, που μας έχει επιβάλλει κυβέρνηση-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.
Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στους διωκόμενους αλληλέγγυους αγωνιστές που η κυβέρνηση κατηγορεί ως «δουλεμπόρους» με στόχο την τρομοκράτηση του κινήματος αλληλεγγύης, συμπαραστεκόμαστε στους Ιρανούς, Αφγανούς και Παλαιστίνιους πολιτικούς πρόσφυγες που εδώ και αρκετές μέρες κάνουν απεργία πείνας και αντιμετωπίζουν τη βία και αδιαφορία των αρχών.



-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
-ΙΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
-ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,
ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,
ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ,
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ,
Π.Ε.Α.Ε.- (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ