Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ “ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ (για το Δημοτικό συμβούλιο στις 31 Γενάρη)


Η συνταγή του Καλλικράτη άρχισε να εφαρμόζεται από την νέα δημοτική αρχή του κ. Σκουλάκη. Την 1η του Φλεβάρη οι 35 συμβασιούχοι οδοκαθαριστές που εργάζονταν στον δήμο απολύθηκαν αντί να ανανεωθεί η σύμβαση τους -ειδικά σε ένα τομέα όπως της καθαριότητας που χρειάζεται μόνιμο προσωπικό. Μια ακόμα προσφορά στους εργαζόμενους, του ΠΑΣΟΚ, της τρόικας και της ΕΕ που κάνουν πράξη την διεύρυνση της ελαστικής μαύρης εργασίας στους Δήμους.



Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η άρνηση της Δημοτικής αρχής να βγάλει μια πολιτική απόφαση στήριξης στους εργαζομένους και μάλιστα με στελέχη της που υποτίθεται ότι «στηρίζουν» το εργατικό κίνημα όπως ο νυν πρόεδρος του εργατικού κέντρου Μ.Λιονάκης και ο Μ. Κεμεσίδης παλιός αντιπρόεδρος. Φανταστείτε να μην ήταν υποστηρικτές του εργατικού κινήματος τι θα ψήφιζαν…Και μετά παραπονιούνται γιατί τους γιουχάρει ο κόσμος στις εργατικές συγκεντρώσεις.



Επίσης δηλώσεις για «σύστημα καθαριότητας που θα βασίζεται στον εργολάβο ιδιώτη γιατί συμφέρει περισσότερο» αποκαλύπτουν τις διαθέσεις της νέας ηγεσίας του δήμου απέναντι στους εργαζόμενους. Αν το όραμα τους για μια καθαρή πόλη είναι κακοπληρωμένοι και ανασφάλιστοι μετανάστες να μαζεύουν τα σκουπίδια της και οι εργολάβοι να πλουτίζουν να μας το πουν ευθέως.



Ο δε δήμαρχος αφού μίλησε για την κοινωνική του ευαισθησία δήλωσε αδυναμία να πάει αντίθετα στο νόμο, καθώς δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά (προφανώς όταν οι σχετικοί νόμοι περνούσαν από την βουλή αυτός ως βουλευτής....απουσίαζε).



Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συμβασιούχων και απαιτούμε την επαναπρόσληψη τους