Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Καταγγελία


Η αριστερή παρέμβαση στους δρόμους της πόλης καταγγέλλει το πρωτοφανές για τα δεδομένα της επαρχίας Χανίων περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας που συνέβη την περασμένη Πεμπτη 20/5 με θύμα την οικογένεια Παναγιωτάκη, γνωστή για την αγωνιστική δράση της ενάντια στη βιομηχανοποίηση  της περιοχής Αποπηγαδίου.

Συγκεκριμένα ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλή τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Βουκολιών, δίχως κανένα ένταλμα εισέβαλλαν στο σπίτι της οικογένειας βιαιοπράγησαν σωματικά και ψυχολογικά και προσπάθησαν να συλλάβουν τα δυο μεγαλύτερα αδέρφια της οικογένειας αρχικά χωρίς καμμιά δικαιολογία και μετά την άρνηση τους αναφέροντας ως  πρόσχημα την εδώ και μήνες ανεξερεύνητη υπόθεση καμμένων αμαξιων  ακριβώς έξω από το Α.Τ. Βουκολιών. Αφότου οι αστυνομικοί  είδαν ότι δεν κατάφεραν μέσω της βίας να οδηγήσουν τα δυο αδέρφια στο τμήμα και γνωρίζοντας το παράτυπο της διαδικασίας αποχώρησαν. 

Κινήσεις σαν και την παραπάνω δείχνουν τις διαθέσεις της εξουσίας- κεφαλαίου απέναντι σε αυτούς αρνούνται να υποταχτούν στα συμφέροντα τους.  Τέτοιες πρακτικές που μας γυρίζουν σε εποχές καταδικασμένες από το σύνολο της κοινωνίας δεν τρομοκρατούν αλλά αντίθετα ενώνουν τον κόσμο του αγώνα, για μια δικαιότερη κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου απέναντι σε άνθρωπο και ανθρώπου απέναντι στη φύση. 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στους δρόμους της πόλης