Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Εκδήλωση-Συζήτηση


Στη σκιά, αλλά και στο προσκήνιο, της μεγαλύτερης επίθεσης στα κεκτημένα της εργαζόμενης πλειοψηφίας στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο Καλλικράτης. Στο όνομα της “χωρικής αναδιάρθρωσης¨ και εξειδικεύοντας τα “αναγκαία μέτρα για τη σωτηρία της χώρας” και το πρόγραμμα σταθερότητας  σε τοπικό επίπεδο, προωθεί τη δημιουργία δήμων που θα πρέπει να αναζητούν πόρους ανάλογα με τις ορέξεις του κέρδους και των “αναπτυξιακών¨ κατευθύνσεων  του κεφαλαίου.

Επικαλούμενη τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών, είναι έτοιμη να αμφισβητήσει και να ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια περιουσία.

Ø  Να υποβαθμίσει τις υπηρεσίες σε παιδεία, υγεία, κοινωνικές ανάγκες.

Ø  Να αφήσει στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις και να επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις των εναπομεινάντων.

Ø  Να οικοδομήσει ένα ισχυρό τοπικό κράτος θωρακισμένο και ανταγωνιστικό στο τοπικό λαϊκό κίνημα και στην δυνατότητα των πολιτών να παρέμβουν στη λήψη αποφάσεων.

Ø  Να αναδιαμορφώσει, εν τέλει ,  την τοπική αυτοδιοίκηση όχι για να την τονώσει η για να την εξυγιάνει, αλλά για να αποσαρθρώσει τη διοικητική δομή της χώρας και να μεταβάλει   σοβαρά τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας  προς το χειρότερο, κατά τις υποδείξεις του μηχανισμού στήριξης  ΕΕ και του “μπαμπούλα” του Δ.Ν.Τ.


Απέναντι σε αυτό το κύμα αλλαγών, την απάντηση πρέπει να δώσει το σύνολο της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας, από τη σκοπιά των κοινωνικών αναγκών , τόσο τοπικά, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Σε τοπικό επίπεδο πρέπει να ενισχυθούν οι φωνές που όχι μόνο αρνούνται το σχέδιο Καλλικράτης, αλλά συγχρόνως φέρουν μια διαφορετική αντίληψη για την αυτοδιοίκηση, μέσα από επιτροπές κατοίκων, συνελεύσεις γειτονιάς, κινήματα πόλης. Πόσο μάλλον που και στα Χανιά φαινόμενα που βρήκαν την τοπική κοινωνία απέναντι το προηγούμενο διάστημα , όπως η συρρίκνωση του δημόσιου χώρου και ληστρική για το λαό “πράσινη” ανάπτυξη θα ενταθούν μέσα από το θεσμικό πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου. Ως Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Πόλης καλούμε τη νεολαία και τους εργαζομένους των Χανίων σε συσπείρωση και δράση ενάντια στον Καλλικράτη και συνολικά ενάντια στην καταιγίδα των μέτρων, που θέλει να πληρώσουμε εμείς το χρέος και την κρίση τους.

Καλούμε σε συζήτηση-εκδήλωση με θέμα “οι αλλαγές του Καλλικράτη και η απάντηση των κινημάτων πόλης” την Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 7.30 στην πλατεία Σπλάντζιας.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στους δρόμους της πόλης