Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ποιός είναι ο εχθρός;

Σε 21%, 10% και 5% οι νέοι συντελεστές του ΦΠΑ - Περικοπή 30% σε δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και στο επίδομα αδείας και 12% στα επιδόματα - Ειδικός φόρος κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα. Μείωση μισθών αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Διαρκή πίεση από την ΕΕ για ακόμα περισσότερες θυσίες για τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ κυριολεκτικά μας παίρνουν μέτρα!

Την ίδια στιγμή παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και του φασισμού για να αποπροσανατολίσουν την οργή και την αγανάκτηση που γεννάει η πολιτική τους που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η πολιτική αυτή ενθαρρύνει τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ και τους νεοναζί σε ρατσιστικά παραληρήματα και επιθέσεις μεταναστών αλλά και Ελλήνων αγωνιστών.
Στην πόλη μας τα φαινόμενα ρατσισμού και φασισμού έχουν οξυνθεί με αποκορύφωμα τη θρασύδειλη επίθεση στη Χαλέπα φασιστοειδών σε μια κοπέλα της οποίας και χάραξαν στο χέρι τον αγκυλωτό σταυρό σύμβολο μίσους και θηριωδιών που θυμούνται οι παλαιότερες γενιές και κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε.


Ο χώρος της Ακροδεξιάς δουλεύει με συνέπεια εδώ και καιρό για να πείσει τον λαό :

Ότι για την αυξανόμενη ανεργία φταίνε οι μετανάστες αποκρύπτοντας ότι ακόμα κι η ΕΕ στις έρευνές της, έχει καταλήξει ότι τα μεταναστευτικά κύματα δεν έχουν σχέση με τα ποσοστά ανεργίας.

Ότι δεν υπάρχει εμφανής λόγος –ή κι αν υπάρχει δεν μας ενδιαφέρει – για την μετανάστευση. Αποκρύπτουν ότι η κύρια αιτία για την μετανάστευση είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Αν η Ελλάδα δεν συμμετείχε με τις βάσεις, τις φρεγάτες κ.ο.κ σε αυτούς, λιγότεροι άνθρωποι θα ξεριζώνονταν απ’ τις πατρίδες τους.

Ότι για την διόγκωση της ελαστικής εργασίας, της δουλειάς με το κομμάτι φταίει η υπερπληθώρα μεταναστευτικών εργατικών χεριών. Κάτι που δεν ισχύει αφού ως γνωστό τα επαγγέλματα του γιατρού, του εκπαιδευτικού, του τεχνικού, δεν εξασκούνται από μετανάστες αυτό όμως δεν εμπόδισε τις άθλιες συνθήκες δουλειάς να οργιάσουν

Ότι για την έξαρση της εγκληματικότητας φταίνε οι μετανάστες. Κρύβουν καλά ότι όλοι οι δύσμοιροι κάτοικοι αυτής της χώρας εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια υπομένουν πολιτικές λιτότητας, εξαθλίωσης ανέχειας. Πολιτικές που μοιραία οδηγούν ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού στην φτώχια και επομένως ένα βήμα πριν το έγκλημα.

Ότι για την διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων φταίνε οι παράνομοι μετανάστες, κι όχι η εργοδοτική εισφοροδιαφυγή, οι κυβερνητικές περικοπές. Αποκρύπτουν ότι η νομιμοποίηση των μεταναστών θα σήμαινε άμεσα και ανακούφιση για το ασφαλιστικό σύστημα μια και θα συνέβαλαν αυτοί κι οι εργοδότες τους στις εισφορές.

Ότι για την κατάντια των δημόσιων σχολείων φταίνε τα μεταναστόπουλα, που ‘ριχνουν το επίπεδο και είναι αλητάκια’ κι όχι το σύστημα εκπαίδευσης σαν αποκύημα των κυβερνητικών πολιτικών που υποβαθμίζει το σχολείο, τον εκπαιδευτικό, τους κόπους των γονιών και τελικά τον ίδιο τον μαθητή.


Η αναπαραγωγή αυτών των απόψεων εμφατικά και από την μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου δεν είναι τυχαία. Τα μεγάλα συμφέροντα οι κυβερνήσεις που τα εκπροσωπούν και η ΕΕ προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να αποκρύψουν τον κοινό παράγοντα των προβλημάτων που βιώνουν τόσο οι μετανάστες όσο κι οι ντόπιοι εργαζόμενοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Φτώχια, εργασιακή ανασφάλεια, καταστολή.


Η προπαγάνδα τους δεν θα περάσει!


Το έχουν δείξει οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών. Οι μετανάστες και οι ντόπιοι εργαζόμενοι με όλο και πιο συντεταγμένο και συντονισμένο τρόπο κατεβαίνουν στον δρόμο, διεκδικούν, ανατρέπουν, τα αντιλαϊκά μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι απεργίες στα γιαπιά, στους αλιεργάτες, στους εργάτες γης στην Πελλοπόνησο έδειξαν τα πρώτα βήματα του κοινού αυτού αγώνα.



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στους δρόμους της πόλης