Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ-ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη που ονομάστηκε Αυγή της Οδύσσειας αποτελεί την νέα «ανθρωπιστική» επιχείρηση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ κατά τα πρότυπα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Με το πρόσχημα της ανατροπής του δικτάτορα Καντάφι ξεκινά μια ακόμα αιματοβαμμένη εκστρατεία των ιμπεριαλιστών. Αφού αρχικά αιφνιδιάστηκαν από το ντόμινο των αραβικών εξεγέρσεων βρήκαν χρυσή ευκαιρία ν’ αναλάβουν δράση τόσο για την κατατρομοκράτηση των λαών που εξεγείρονται όσο και για να ξαναμοιράσουν την πίτα-στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Λιβύης.

Αυτοί που σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Αφρική δολοφονούν λαούς δεν έγιναν ξαφνικά αλτρουιστές και άγιοι.

Ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της επέμβασης δεν αλλάζει και καμιά νομιμοποίηση δεν δίνει η αντιδημοκρατική, καταπιεστική φύση του καθεστώτος Καντάφι. Οι βομβαρδισμοί σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθήσουν τα λαϊκά στρώματα της Λιβύης να αμφισβητήσουν και εν τέλει να πραγματοποιήσουν ριζικές αλλαγές προς όφελος του κόσμου της εργασίας.
Τα ζητήματα του εσωτερικού της Λιβύης, όπως και κάθε εσωτερική πολιτική και κοινωνική διεργασία μέσα σε μια χώρα, αποτελεί αποκλειστικότητα του λαού της και της θέλησής του. Ο νέος ρόλος του ΝΑΤΟ και των δυνάμεων εντός του για εξωτερική επέμβαση κατά το δοκούν των γερακιών του πολέμου και καταστολή στο εσωτερικό χωρών, επιβολή κοινωνικής ειρήνης και τρομοκρατία, είναι σαφές πως βρίσκει τον πειραματικό του σωλήνα στη Λιβύη.
Αυτό δεν πρέπει το επιτρέψουμε με κανένα τρόπο.

Στη συμμαχία των προθύμων και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη παραδώσει γη, ύδωρ και αέρα στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως με τη βάση της Σούδας, αλλά και με τα αεροδρόμια Αράξου, Ανδραβίδας και Ακτίου. Περίπου 6-6,5 εκατ. ευρώ το μήνα, θα κοστίσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στον πόλεμο της Λιβύης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Ευ. Βενιζέλου. .Ποσό που πιθανότατα δεν αντιστοιχεί στην ελληνική εμπλοκή σε όλη της την έκταση. Χωρίς καμιά ντροπή ανακοίνωσε το υπέρογκο ποσό ο υπουργός, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι ταγμένη στην εξόντωση με κάθε μέσο (οικονομικό, πολεμικό) των λαών (Ελληνικού και του Λιβυκού). Άρα λεφτά υπάρχουν όπως έλεγε προεκλογικά ο Γιωργάκης…

Ειδικά για τα Χανιά πάλι μπαίνει επιτακτικά το ζήτημα της βάσης της Σούδας που σε έναν ακόμα πόλεμο αποτελεί ορμητήριο των σφαγέων του κεφαλαίου. Πέρα του ότι αποτελεί κυριολεκτικά βάση του θανάτου, υπονομεύει καθημερινά την υγεία και την ασφάλεια των Χανιωτών. Γι’ αυτό και πρέπει να κλείσει!

Άμεσα απαιτείται η κινητοποίηση του χανιώτικου λαού για να σταματήσει αμέσως η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, καθώς και κάθε ελληνική συμμετοχή σ’ αυτήν.

Την Κυριακή 10/4 διαδηλώνουμε στη βάση της Σούδας
(προσυγκέντρωση 12:00 πλ. Αγοράς)
-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
-ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
-Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ δρόμους της πόλης