Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΔΙΣΑ

Συνδικαλιστικό και νομικό αγώνα, ενάντια στη μείωση των μισθών τους, θα ξεκινήσουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΔΙΣΑ, όπως αποφάσισαν ομόφωνα στη χθεσινή τους Γενική Συνέλευση.
Οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι από τη μείωση των μισθών τους, που, όπως επεσήμαναν, 'θα είναι καταστροφική για μας'.
Οπως ενημέρωσε τους συναδέλφους του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΔΙΣΑ, κ. Κώστας Μαλλιαράκης, 'η απόφαση της μείωσης των μισθών κατά 10% σημαίνει 100 - 150 ευρώ λιγότερα. Ενα τεράστιο ποσό, ειδικά για τους υπαλλήλους του εργοστασίου στο Ακρωτήρι, που επιβαρύνονται και με τα έξοδα κίνησης. Ο μέσος μισθός στη ΔΕΔΙΣΑ είναι 1.000 - 1.100 ευρώ με υπερωρίες, με κυριακάτικη εργασία κ.ά.'.
Οπως υποστήριξε ο κ. Μαλλιαράκης 'σύμφωνα με τους δικούς μας δικηγόρους, τους νομικούς συμβούλους της Εταιρείας Ανάπτυξης, αλλά και της ΔΕΔΙΣΑ, εμείς δεν είμαστε δημόσιο, αλλά Ανώνυμη Εταιρεία των ΟΤΑ και επομένως δεν ισχύει για μας η μείωση μισθών που έγινε στο δημόσιο. Θεωρούμε αδιανόητο να έρχονται και να κόβουν τους μισθούς τους δικούς μας, όταν δεν υπαγόμαστε σε αυτόν τον νόμο'. Ερωτηθείς για την αλλαγή της προγραμματικής σύμβασης, που ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος των εργαζομένων είπε ότι 'η έκπτωση των 300.000 ευρώ προέρχεται από τη μείωση των δικών μας μισθών. Παρόλο που και η Διοίκηση λέει ότι δεν ισχύει για μας ο νόμος περί μείωσης των μισθών, προχώρησε στη μείωσή τους για λόγους ανταγωνιστικότητας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό το πράγμα. Στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας θα μπορούσαμε να δεχτούμε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα, να γίνει καλύτερος εξορθολογισμός των δαπανών και όπου δεν έφτανε αυτό σίγουρα εμείς ως εργαζόμενοι δεν θα αφήναμε την Επιχείρηση εκτεθειμένη. Ομως σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να γίνει μείωση μόνο -και το τονίζω- μόνο στους μισθούς μας'.
Από τη μεριά του ο γραμματέας του Συλλόγου, κ. Κώστας Τζομπανάκης, διατύπωσε μια σειρά από ερωτήματα: 'Μας κάνουν μείωση των μισθών μας, για ποιον λόγο; Επειδή είμαστε πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι; Με 900 ευρώ που είναι ο βασικός μισθός και για να πάμε στα 1.100 ευρώ πρέπει να δουλέψουμε βράδια και αργίες, που είμαστε μέσα στα σκουπίδια, που έχουμε τόσα ατυχήματα και δεν το λέει κανείς, που ότι όλοι πάνω από 40 ετών έχουν αναπνευστικά προβλήματα ούτε αυτό δεν το λέει κανείς; Το ότι θα φύγουμε και θα είμαστε άρρωστοι δεν ενδιαφέρει κανέναν; Θα μας βάλουν να δουλέψουμε με 600 ευρώ; Πού φτάσαμε;', είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως το Δ.Σ. Χανίων άλλαξε την προγραμματική σύμβαση του Δήμου Χανίων με τη ΔΕΔΙΣΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2011 . Η νέα θα είναι μειωμένη κατά 300.000 ευρώ που θα περικόπτονται όχι από εξορθολογισμό δαπανών αλλά από τους μισθούς των εργαζομένων....Τη νέα προγραμματική σύμβαση ψήφισε χωρίς καμία αντίδραση φυσικά η πλειοψηφία (ανάμεσα τους βέβαια οι Λιονάκης πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου μέχρι σήμερα και Κεμεσίδης πρώην αντιπρόεδρο για χρόνια του Εργατικού Κέντρου για να μην έχουμε αυταπάτες για τους...."συνδικαλιστές" του ΠΑΣΟΚ....επίσης την ψήφισε και η παράταξη του Βάμβουκα

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ-ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη που ονομάστηκε Αυγή της Οδύσσειας αποτελεί την νέα «ανθρωπιστική» επιχείρηση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ κατά τα πρότυπα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Με το πρόσχημα της ανατροπής του δικτάτορα Καντάφι ξεκινά μια ακόμα αιματοβαμμένη εκστρατεία των ιμπεριαλιστών. Αφού αρχικά αιφνιδιάστηκαν από το ντόμινο των αραβικών εξεγέρσεων βρήκαν χρυσή ευκαιρία ν’ αναλάβουν δράση τόσο για την κατατρομοκράτηση των λαών που εξεγείρονται όσο και για να ξαναμοιράσουν την πίτα-στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Λιβύης.

Αυτοί που σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Αφρική δολοφονούν λαούς δεν έγιναν ξαφνικά αλτρουιστές και άγιοι.

Ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της επέμβασης δεν αλλάζει και καμιά νομιμοποίηση δεν δίνει η αντιδημοκρατική, καταπιεστική φύση του καθεστώτος Καντάφι. Οι βομβαρδισμοί σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθήσουν τα λαϊκά στρώματα της Λιβύης να αμφισβητήσουν και εν τέλει να πραγματοποιήσουν ριζικές αλλαγές προς όφελος του κόσμου της εργασίας.
Τα ζητήματα του εσωτερικού της Λιβύης, όπως και κάθε εσωτερική πολιτική και κοινωνική διεργασία μέσα σε μια χώρα, αποτελεί αποκλειστικότητα του λαού της και της θέλησής του. Ο νέος ρόλος του ΝΑΤΟ και των δυνάμεων εντός του για εξωτερική επέμβαση κατά το δοκούν των γερακιών του πολέμου και καταστολή στο εσωτερικό χωρών, επιβολή κοινωνικής ειρήνης και τρομοκρατία, είναι σαφές πως βρίσκει τον πειραματικό του σωλήνα στη Λιβύη.
Αυτό δεν πρέπει το επιτρέψουμε με κανένα τρόπο.

Στη συμμαχία των προθύμων και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη παραδώσει γη, ύδωρ και αέρα στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως με τη βάση της Σούδας, αλλά και με τα αεροδρόμια Αράξου, Ανδραβίδας και Ακτίου. Περίπου 6-6,5 εκατ. ευρώ το μήνα, θα κοστίσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στον πόλεμο της Λιβύης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Ευ. Βενιζέλου. .Ποσό που πιθανότατα δεν αντιστοιχεί στην ελληνική εμπλοκή σε όλη της την έκταση. Χωρίς καμιά ντροπή ανακοίνωσε το υπέρογκο ποσό ο υπουργός, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι ταγμένη στην εξόντωση με κάθε μέσο (οικονομικό, πολεμικό) των λαών (Ελληνικού και του Λιβυκού). Άρα λεφτά υπάρχουν όπως έλεγε προεκλογικά ο Γιωργάκης…

Ειδικά για τα Χανιά πάλι μπαίνει επιτακτικά το ζήτημα της βάσης της Σούδας που σε έναν ακόμα πόλεμο αποτελεί ορμητήριο των σφαγέων του κεφαλαίου. Πέρα του ότι αποτελεί κυριολεκτικά βάση του θανάτου, υπονομεύει καθημερινά την υγεία και την ασφάλεια των Χανιωτών. Γι’ αυτό και πρέπει να κλείσει!

Άμεσα απαιτείται η κινητοποίηση του χανιώτικου λαού για να σταματήσει αμέσως η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, καθώς και κάθε ελληνική συμμετοχή σ’ αυτήν.

Την Κυριακή 10/4 διαδηλώνουμε στη βάση της Σούδας
(προσυγκέντρωση 12:00 πλ. Αγοράς)
-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
-ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
-Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ δρόμους της πόλης